Kořeněný lilek pečený v troubě - postup přípravy
Skvělým zeleninovým pohoštěním, případně přílohou k nějakému masu může být v troubě pečený kořeněný lilek. Po upečení se ještě nechává marinovat.
Ingredience
Připravte si půl kilogramů lilků nebo 3 menší kusy. Ty podélně rozkrájejte na osminky a dejte je do větší mísy. Smíchejte olej, 2 lžíce citronové šťávy, česnek, sůl, pepř, sušenou bazalku, oregano a sladkou papriku. Případně přidejte drcené sušené houby nebo houbové koření, to je však volitelné.
Nalijte směs na lilky a promíchejte, aby se obalily. Nechte 10 minut stát. Pak lilky dejte na plech vyložený pečicím papírem. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 200 °C a pečte lilky 20 až 25 minut.
Hotové lilky dejte do nějaké hlubší formy. Smíchejte lžíci citronové šťávy se lžící sójové omáčky, nalijte ji na lilky a promíchejte. Lze přidat i trochu sekaného kopru. Pak nechte lilky minimálně 20 minut uležet v lednici.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.