Křehká citronová babetka ke kávě - postup přípravy
Vynikající buchtu, kterou jste si mohli dřív mohli koupit v cukrárně, si dnes můžete jednoduše upéct doma. Vystačíte si se surovinami, které má ve spíži každý.
Ingredience (1 hrnek = 250 ml)
Oddělte žloutky od bílků. Z bílků vyšlehejte sníh a žloutky vyšlehejte spolu s oběma druhy cukru do žluté pěny.
Z citrónů nastrouhejte kůru a vymačkejte z nich šťávu. K vaječné pěně pak přidejte nastrouhanou kůru smíchanou s moukou. Přilijte také citrónovou šťávu.
Do těsta přidejte olej, vlažnou vodu a dobře ho prošlehejte šlehačem. Po důkladném promíchání přidejte kypřící prášek do pečiva a do těsta metličkou vmíchejte bílkový sníh.
Hotové těsto nalijte na plech o velikosti 25×30 cm vyložený pečicím papírem. Babetku pečte v troubě rozehřáté na 180 °C po dobu zhruba 20 minut.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou