Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křehká citronová babetka ke kávě

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Křehká citronová babetka ke kávě - postup přípravy

Vynikající buchtu, kterou jste si mohli dřív mohli koupit v cukrárně, si dnes můžete jednoduše upéct doma. Vystačíte si se surovinami, které má ve spíži každý.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience (1 hrnek = 250 ml)

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Oddělte žloutky od bílků. Z bílků vyšlehejte sníh a žloutky vyšlehejte spolu s oběma druhy cukru do žluté pěny.  

2. KROK

Z citrónů nastrouhejte kůru a vymačkejte z nich šťávu. K vaječné pěně pak přidejte nastrouhanou kůru smíchanou s moukou. Přilijte také citrónovou šťávu.  

3. KROK

Do těsta přidejte olej, vlažnou vodu a dobře ho prošlehejte šlehačem. Po důkladném promíchání přidejte kypřící prášek do pečiva a do těsta metličkou vmíchejte bílkový sníh.

4. KROK

Hotové těsto nalijte na plech o velikosti 25×30 cm vyložený pečicím papírem. Babetku pečte v troubě rozehřáté na 180 °C po dobu zhruba 20 minut.  

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů