Křehké vepřové maso na okurkách - postup přípravy
Pokud nevíte, co vařit víkendu, vyzkoušejte křehké vepřové maso na okurkách, podle YouTube kanálu Recepty bez brepty. Servírovat ho můžete s rýží nebo těstovinami.
Ingredience
Cibuli a česnek očistěte a nakrájejte je na menší kousky. Poté nasekejte na menší kousky i nakládané okurky.
Maso omyjte, očistěte a nakrájejte ho na velmi tenké nudličky. Do pánve nalijte olej a maso na něm zprudka orestujte. Poté do něj přidejte cibuli a směs promíchejte.
Maso dochuťte solí, mletým černým pepřem, bobkovým listem a mletým kmínem. Následně do něj přidejte hořčici a česnek.
Vepřové maso zaprašte moukou, promíchejte ho a zalijte ho vývarem. Směs opět dobře promíchejte a vařte ji přibližně 30 minut.
Do směsi přidejte nasekané nakládané okurky a vařte ji dalších 15 minut. Poté vepřové maso můžete ihned servírovat. Jako přílohu můžete zvolit rýži nebo těstoviny.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.