Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Křehký pomerančový koláč s jemným krémem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 57 minut

Křehký pomerančový koláč s jemným krémem - postup přípravy

Pokud patříte k milovníkům osvěžujících chutí, vyzkoušejte tento křehký pomerančový koláč. Obsahuje smetanový krém, který mu dodává jemnou strukturu.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Náplň

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vaječné žloutky vyšlehejte s cukrem, špetkou soli a rozpuštěným máslem do světlé pěny. Přidejte mouku s kypřicím práškem do pečiva a vytvořte těsto. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku prosejte.

2. KROK

Přibližně ⅔ těsta vložte do dortového ráfku, vyloženého pečicím papírem a uhlaďte ho do rovna. 

Poznámka: Těstem pokryjte i stěny dortového ráfku.

3. KROK

Těsto vložte na 15–20 minut do lednice a pokračujte s přípravou pomerančové náplně. Oloupané pomeranče nakrájejte na menší kousky, které vložte do rendlíku, kde je rozmixujte. 

4. KROK

Vzniklou hmotu smíchejte s pomerančovou šťávou, cukrem a škrobem. Směs vařte 2–3 minuty do zhoustnutí a poté jí pokryjte těsto v dortovém ráfku. 

5. KROK

Na závěr připravte krém. Vaječné bílky vyšlehejte s klasickým i vanilkovým cukrem do tuhého sněhu, do kterého opatrně vmíchejte zakysanou smetanu smíchanou se škrobem.  

6. KROK

Krém naneste na pomerančovou náplň a posypte ho zbytkem těsta. Křehký pomerančový koláč pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 50–55 minut. 

7. KROK

Po vychladnutí dezert servírujte posypaný moučkovým cukrem a nakrájený na kousky.

Tip: Každou porci můžete ozdobit kouskem čerstvého pomeranče. 

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Ellen’s Kitchen

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů