Krémová cuketová pomazánka s taveným sýrem - postup přípravy
Skvělou pomazánku na chleba nebo bílé pečivo získáte z cukety a taveného sýru. Originální způsob přípravy jí dodává zajímavou chuť a krémovou konzistenci.
Ingredience
Mladé cukety rozkrájejte na kousky. Dejte na pánev trochu oleje a nechte cuketu smažit. Přikryjte ji pokličkou a za občasného míchání na pánvi duste asi 15 minut, záleží i na množství vody, které pustí. Měla by se vypařit.
Poté směs osolte a opepřete. Prolisujte do ní česnek, promíchejte a nechte ji pod poklicí vychladnout, aby se chutě dostatečně prolnuly.
Vychladlou cuketu dejte do mixéru spolu s na kusy nakrájeným taveným sýrem, lepší je použít nějaký kvalitní. Vše rozmixujte na pomazánku a dejte ji minimálně na půl hodiny do lednice. Pomazánku lze dochutit i bylinkami.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.