Krémový dezert - postup přípravy
Tento dezert je velmi jednoduchý, ale také velmi chutný. Poradí si s ním zkušená kuchařka i taková, která sladká jídla teprve zkouší. Krémová buchta se rozplývá na jazyku, navíc je to dezert, kterým nic nezkazíte, a navíc ho budete chtít víc a víc.
Těsto
Krém
Přípravu zahajte tak, že si promícháte všechny přísady na těsto. Rozdělte ho poté na dvě části. Dejte na papír na pečení a pečte dva pláty na plechu o rozměrech 23 x 35 cm asi 5-10 minut při 180 stupních.
K mléku přijde pudinkový prášek s mouku, přidejte žloutky a vařte všechno do zhoustnutí. Máslo vyšlehejte společně s cukrem do pěny a přidejte do vychlazeného pudinku. Smetanu poté vyšlehejte do husté pěny.
Spodní plát těsta dejte na podnos, potřete ho vanilkovým krémem a navrch dejte šlehačku. Vrchní plát položte na šlehačku a vložte do ledničky, kde dezert nechte nejlépe přes noc odpočívat. Posypte moučkovým cukrem a podávejte.
Pro milovníky čokolády udělejte nepečené čokořezy
Na 16 porcí čokoládových řezů budete potřebovat:
- 200 g čokoládových sušenek
- ½ plechovky kondenzovaného mléka
- 100 g másla
- 200 g kvalitní čokolády
- 200 g čokolády s lískovými oříšky
- hrst vyloupaných lískových oříšků
Formy si připravte tím, že ji vyložíte pečícím papírem. Měl by po stranách přesahovat. Nadrťte čokoládové sušenky, oříškovou čokoládu rozehřejte s máslem. Společně s oříšky a kondenzovaným mlékem ji přidejte k sušenkám. Směs po důkladném rozmíchání nalijte do formy a rozetřete ji až k okrajům. Hořkou čokoládu také rozpusťte a přelijte jí dezert. Hotový dort poté nechte alespoň hodinu tuhnout v lednici.