Krémový koláč s broskvemi - postup přípravy
Jemný a chutný koláč se sladkým tvarohem si užijí nejen dospělí, ale také děti. Broskve v receptu můžete klidně nahradit ananasem, když budete mít chuť na trochu víc exotiky. Pokud vám tvaroh bude připadat suchý, můžete přidat trochu fermentované smetany. Jak vidíte, můžete si recept přizpůsobit podle sebe. I tak bude chutnat skvěle.
Těsto
Tvarohová náplň
Maková náplň
V první řadě si připravte těsto. Mouku smíchejte s práškem do pečiva, kakaem a cukrem. Přidejte měkké máslo a rukama všechny ingredience promíchejte. Přidejte žloutky a smetanu, pak hněťte těsto.
Následně rozdělte těsto na polovinu. Vložte jeden kus do mrazáku a druhý rozložte na dno formy vyložené papírem na pečení a vymaštěné máslem, dokud nezískáte jednotný povrch.
Nyní si připravte tvarohovou směs. Měkké máslo rozšlehejte s cukrem, přidejte tvaroh a mixérem vyšlehejte do hladka. Přidejte vejce a znovu promíchejte. Poté přidejte pudingový prášek a ještě jednou promíchejte mixérem.
Poté si můžete připravit makovou směs. Vyšlehejte bílky se špetkou soli, dokud nebudou nadýchané, poté přidejte cukr a míchejte, dokud nezískáte měkké špičky. Přidejte škrob, mák a kokos. Opatrně promíchejte lžící.
Na připravený korpus dejte polévkovou lžíci tvarohové směsi a polévkovou lžíci makové směsi, střídejte náplně a zakryjte horní část. Poté směsi trochu zamíchejte, aby se vytvořil ornament.
Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu 20 minut. Vyjměte formu, rozdělte broskve nakrájené na kousky a přikryjte je těstem, které jste nastrouhali na struhadle.
Pečte dalších 50 minut a poté nechte vychladnout.
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.