Křidélka ve sladkokyselé omáčce - postup přípravy
Křidélka ve sladkokyselé omáčce jsou ideální volbou pro milovníky aromatických pokrmů. Spojení medu, česneku a sójové omáčky vytváří dokonalou kombinaci chutí.
Základ
Omáčka
Kuřecí křídla rozdělte na menší kousky, v oblasti kloubů a vložte je do větší mísy, kde je smíchejte s jedlou sodou a vodou. Směs nechte 5 minut stát.
Maso následně slijte, vložte do pánve s rozpuštěným máslem a nechte ho zatáhnout. Po 4–6 minutách ho ochuťte solí, pepřem a mletou sladkou paprikou.
Pokračujte ve smažení další minutu a poté maso zalijte směsí kečupu, hrubozrnné hořčice, medu, citronové šťávy a prolisovaného česneku.
Křidélka ve sladkokyselé omáčce vařte 10 minut, pod pokličku. Poté je servírujte samostatně nebo s oblíbenou přílohou.
Tip: Přílohou může být zeleninový salát, jehož přípravu je možné vidět ve videu níže.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Appetizing – Meat Recipes

