Krkovice s bramborami, cibulí a sýrem - postup přípravy
Jídla z jednoho pekáčku jsou velmi vděčná, protože dokonale zasytí i početnou rodinu. Kromě jiného vydrží klidně i dva dny a dopřát si je můžete k obědu i večeři. Inspirujte se třeba zapečenou šťavnatou krkovicí s cibulí, bramborami a sýrem.
Ingredience
Nejprve si oloupejte brambory, omyjte je vodou a pokrájejte na středně velké kostky. Ty pak vložte do větší zapékací misky, nebo plechu. Dále si oloupejte cibuli a nakrájejte ji na půlměsíčky. Ty vložte k bramborám a obě suroviny promíchejte. V
poslední fázi pokrájejte na silnější kostky vepřovou krkovici a rovněž ji propojte s bramborami a cibulí. Nakonec směs dochuťte mletou sladkou paprikou dle preferencí, solí, mletým černým pepřem, zakápněte olivovým olejem a pečlivě propojte rukama.
Fáze zapékání pokrmu a jeho dokončování
Připravený pokrm následně vložte do trouby a pečte cca půl hodiny při teplotě 180 °C. Pak jej po uplynutí doby vyjměte, posypte kousky čerstvého rozmarýnu, naneste na povrch nahrubo strouhaný tvrdý sýr (čedar, goudu nebo eidam) a dopékejte dalších dvacet minut.
Servírování zapečené krkovice s cibulí, bramborami a sýrem
Upečenou krkovici s cibulí, bramborami a sýrem vyjměte z trouby a ihned podávejte. Hodit se bude k porci třeba studená omáčka typu kečup, hořčice, tatarka nebo majonéza. Možné je doplnit pokrm i o zeleninový či nakládanou zeleninu (kyselé okurky, cibulky, řepa). Přejeme vám dobrou chuť.