Křupavé bagety se semínky - postup přípravy
Ušetřete si cestu do pekárny a upečte si čerstvé a křupavé bagety doma. Recept, který nám poskytla paní Renata Adámková, se skládá jen z několika základních surovin.
Ingredience
Ve vlažné až teplé vodě rozmíchejte cukr a sušené droždí. Počkejte, dokud nezačte kvásek pracovat. Do zadělávací mísy dejte prosátou hladkou mouku se solí. Přilijte kvásek a olivový olej a rukou nebo robotem zpracovávejte těsto, dokud není lesklé a nelepí se. Mísu přikryjte a nechte hodinu kynout na teplejším místě.
Těsto vyklopte na moukou poprášený vál a rozdělte na tři stejné díly. Z každého poté vytvarujte bagetu. Plech vyložte pečicím papírem a dejte na něj bagety, ale s rozstupem, protože ještě narostou. Pak je nechte ještě 15 minut kynout.
Z vejce oddělte bílek a ten rozšlehejte. Potřete jím bagety a poté je ozdobte různými druhy semínek podle vašeho výběru. Troubu rozehřejte na na 200 °C a bagety pečte 13 minut. Po upečení je nechte vychladnout na mřížce a můžete je konzumovat.