Krůtí krky v okurkové omáčce - postup přípravy
Krůtí krky v okurkové omáčce podle receptu od paní Vladimíry Bosákové jsou zcela netradiční pokrm, který je unikátní svou jednoduchostí, nízkou cenou i překvapivě lahodnou chutí. Omáčka spadá do stejné kategorie, jako je například křenová či koprová.
Ingredience
Krůtí krky uvařte ve vodě doměkka. Po uvaření z nich oberte maso a vývar slijte přes sítko.
Očištěnou cibuli nasekejte nadrobno. V hluboké pánvi rozehřejte máslo, zpěňte na něm cibulku a přidejte dvě lžíce hladké mouky. Za stálého míchání vytvořte světlou jíšku, kterou podlijte asi půl litrem vody nebo vývaru a důkladně rozmíchejte.
Přidejte trochu soli a cukru a 2 nadrobno nakrájené kyselé okurky. Omáčku nechte za občasného míchání provařit, dokud nezhoustne. Nakonec přilijte jednu zakysanou smetanu, dochuťte solí a mletým černým pepřem, případě ještě trochou cukru a podávejte spolu s vařeným bramborem a obraným masem z krůtího krku.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.