Krůtí prsa s americkými bramborami - postup přípravy
Připravte si oběd jako ze špičkové restaurace a vyzkoušejte recept na krůtí prsa s americkými bramborami podle paní Recmanové. Doplnit je můžete volským okem, restovanou cibulkou a oblíbeným dipem.
Krůtí prsa
Americké brambory
Brambory pečlivě omyjte pod tekoucí vodou a překrojte je na čtvrtiny. Přendejte je do mísy, osolte je, přidejte koření na americké brambory a zakápněte je olejem.
Brambory pečlivě promíchejte a přendejte je na plech vyložený pečicím papírem. Poté je přendejte do předehřáté trouby na teplotu 180 °C a pečte je přibližte 30–40 minut.
Krůtí maso omyjte pod tekoucí vodou a poté ho nakrájejte na plátky. Každý plátek osolte, opepřete a lehce ho zakápněte olejem. Maso přendejte do mísy a nechte ho hodinu odležet v lednici.
Na rozpálené pánvi krůtí maso zprudka osmažte z obou stran po dobu 5 minut. Poté ho přikryjte alobalem a nechte ho odpočinout.
Mezitím očistěte cibuli a nakrájejte ji na větší kousky. Do pánve nalijte trošku oleje a cibuli na ní orestujte do zlatova. Lívanečník vymažte olejem a rozklepněte do něj dvě vejce. Poté je osolte a opepřete.
Hotové brambory naservírujte na talíř. Přidejte k nim plátek krůtího masa a něj položte volské oko, které nakonec posypte restovanou cibulí. Pokrm můžete doplnit ještě oblíbeným dipem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.