Krůtí prsa ve slanině se smetanovou omáčkou s hranolky - postup přípravy
Krůtí prsa ve slanině se smetanovou omáčkou s hranolky jsou dokonalým spojením chutí. Tento recept od paní Martiny Recmanové slibuje neodolatelnou kombinaci krůtího masa, křupavé slaniny, bohaté smetanové omáčky a pečených hranolek.
Maso
Příloha
Krůtí maso omyjte pod tekoucí vodou a osušte ho. Poté odstraňte blány, šlachy a ostatní nejedlé části a nakrájejte ho na větší kostky.
Tip: Pokud máte zbytek uzeného bůčku, neváhejte ho přidat do pánve k masu.
Kostky krůtích prsou obalte anglickou slaninou. Takto připravené maso položte na rozpálenou pánev bez oleje a opečte jej ze všech stran.
Jakmile bude maso opečené ze všech stran, osolte ho a opepřete. Poté ho zalijte smetanou ke šlehání a na mírném plameni vařte alespoň 20 minut, dokud nebude maso hotové.
Hranolky nasypte na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte je olejem a vložte je do předehřáté trouby na 200 °C. Pečte je do zlatova. Jakmile budou hranolky hotové, vyjměte je z trouby, osolte je a můžete servírovat.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.