Kuře na paprice - postup přípravy
Kuře na paprice je známou a populární omáčkou, která je jako jedna z mála založena na využití drůbežího masa a ukazuje tak i jeho další možné použití. K tomu, aby se omáčka povedla, je třeba znát i ten správný recept. Ten náš patří do skupiny osvědčených možností.
Ingredience
Omáčku začneme základem
Stejně jako je tomu i u jiných omáček, tak i kuře na paprice začínáme takzvaným základem. Tím je nakrájená cibulka, kterou necháme takzvaně zpěnit na oleji v hrnci. Restujeme do té doby, dokud nebude měkká, nebude mít skelnou podobu a nebude lehce hnědnout.
Přidejte maso
Nyní můžete přidat kuřecí maso. Optimální je použít buď kousky kuřecích stehen, ale použít se dají také kuřecí prsa. Roli hraje to, co máme rádi. Maso lehce orestujeme, aby se zatáhlo a lehce se opeklo. Tím si udrží svou šťávu.
Přidáme zbývající ingredience
Nyní se přidají zbývající ingredience, a to červená paprika a také nejlépe drůbeží vývar. V této fázi už můžeme lehce osolit a opepřit. Potom hrnec přikryjeme a vývar přivedeme k varu. Takto vaříme do doby, dokud kuřecí maso nebude dokonale měkké. Obvyklou dobou vaření je asi 60 minut. V této fázi se nedivte, že na první pohled může naše kuře na paprice připomínat spíše guláš.
Omáčku zahustěte
V této fázi vyndejte maso a nechte ho stydnout. Pokud jste používali kuřecí s kostí, později ho oberte. Následně mouku smíchejte s trochou vody a zahustěte svou omáčku. Měla by si zachovat krémovou a světlou konzistenci. Mouku v omáčce krátce povařte.
Můžete dokončit
Když jste s výtvorem spokojeni, dochuťte solí a pepřem. Potom přidejte také smetanu, vezměte tyčový mixér a omáčku promixujte, díky čemuž ji dokonale zjemníte. Potom do ní vložte obrané maso bez kostí, to nechte prohřát a můžete servírovat. Samozřejmě s knedlíkem.