Kuřecí kousky ve smetanové kari omáčce - postup přípravy
Dnes bychom vám rádi představili jednoduchý a přitom chuťově velmi zajímavý recept. Hlavní roli zde hraje kuřecí maso a indické kari koření, které jsou vzájemně propojené lahodnou smetanovou omáčkou. Originální recept na tento pokrm obsahuje kokosové mléko, které my však nahrazujeme obyčejnou smetanou, a to proto, aby byl recept pro vás co nejdostupnější. Pokud ale budete chtít, můžete samozřejmě pro přípravu omáčky využít i kokosové mléko. Dodá celému pokrmu zajímavý šmrnc.
Ingredience
Oloupejte cibuli a nasekejte ji na jemné kostičky, případně na tenké proužky. Umyjte také papriku, odstraňte z ní jadřinec a zbylá semínka a pokrájejte ji na tenké proužky. Maso umyjte pod tekoucí vodou, důkladně ho osušte papírovými utěrkami a nakrájejte ho na tenké nudličky.
Na kamnech rozehřejte pánev nebo kastrůlek s trochou rostlinného oleje a másla a vhoďte na něj opéct kuřecí maso. To zprudka restujte asi 3 až 4 minuty. Pak zmírněte oheň a přidejte k masu pokrájenou cibuli a papriku a smažte dalších asi 5 minut. Po uplynutí této doby veškerý obsah pánve zalijte vývarem ze zeleniny nebo kuřecího masa a dalších 10 minut na mírném ohni vařte.
Nakonec do směsi přidejte kari, mletou papriku, sůl, pepř a lžičku cukru, promíchejte na závěr zjemněte smetanou. Pokud byste rádi omáčku ještě trochu zahustili, rozmíchejte ve 100 mililitrech studené vody asi 1 polévkovou lžíci kukuřičného škrobu a poté postupně přimíchejte do omáčky. Ta se krásně zahustí a pak bude dobře držet na příloze.
Kuřecí maso v kari omáčce podávejte s vařenou rýží, případně s těstovinami nebo s čerstvou bagetou.
Dobrou chuť.