Kuřecí prsa na zelí se smaženými brambory - postup přípravy
Voňavá kuřecí prsa na zelí se smaženými brambory skvěle kombinují šťavnaté maso s jemnou zeleninou a lahodným sýrem. Přineste na svůj stůl dokonalou harmonii chutí.
Zelný základ
Příloha
Maso
Na potření a pokrytí
Zdobení
Zelí omyjte a nakrájejte ho na šest plátků o šířce 2 cm, které vyskládejte na plech, pokrytý pečicím papírem.
Kuřecí prsa rozkrojte, horizontálně na poloviny, čímž získáte 6 plátků masa. V misce smíchejte sůl, černý pepř, mletou sladkou papriku a olej. Marinádou potřete zelí na plechu a pečte ho v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 15 minut.
Mezitím, co se zelí peče, oloupejte brambory, které nakrájejte na čtvrtky, které vařte 20 minut v osolené vodě, pod pokličkou.
Plátky masa jemně naklepejte, ochuťte je solí, pepřem a mletou sladkou paprikou, z obou stran.
Tip: Maso naklepávejte přes fólii, která eliminuje riziko poškození struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí.
Nyní připravte marinádu smícháním bílého jogurtu a francouzské hořčice. Na upečené zelí položte plátky masa, které potřete jogurtovou směsí. Maso poté pokryjte plátky rajčat, pokrm zakryjte pečicím papírem, alobalem a pokračujte v pečení dalších 20 minut.
Brambory sceďte a na rozpáleném oleji je smažte, ze všech stran, přibližně 10 minut, dozlatova. Brambory osolte, opepřete a smíchejte s prolisovaným česnekem.
Tip: Hotové brambory odložte na bílý ubrousek, který z nich vysaje přebytečný tuk. Poté je smíchejte s nasekanou petrželkou.
Upečené maso posypte nastrouhaným sýrem a vraťte ho do trouby ještě na 10 minut, nyní už bez alobalu.
Poznámka: Kuřecí prsa na zelí servírujte společně s usmaženými brambory. Každou porci můžete ozdobit nasekanou petrželkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Lecker schnell