Kuřecí špíz se zeleninou a klobásou - postup přípravy
Špíz neboli ražniči vypadá na talíři velkolepě a přitom je úplně snadný na přípravu – stačí jen trocha masa, zeleniny či dalších přísad a dostatečně dlouhé špejle nebo jehly. Zkuste třeba snadný a osvědčený recept od paní Lenky Sedláčkové.
Ingredience
Kuřecí prsíčka očistěte a nakrájejte je na středně velké kostky. Vložte je do hluboké mísy, přidejte dvě lžíce kečupu, lžíci oleje, sůl, koření na steaky, případně další své oblíbené koření, přilijte trochu vody a všechny přísady s masem důkladně promíchejte. Misku zakryjte fólií a vložte do lednice alespoň na 2 až 3 hodiny marinovat.
Očistěte cibuli a obě papriky a nakrájejte je na hrubé kousky. Marinované kuřecí maso napíchejte střídavě se zeleninou na špízové jehly nebo špejle, vyskládejte je do plechu vymazaného olejem, mírně podlijte vodou a dejte péct do předehřáté trouby při teplotě 200 °C po dobu kolem 70 minut.
Hotové špízy podávejte s vařeným bramborem či bramborovými hranolky a čerstvou nebo nakládanou zeleninou.