Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Květákový mozeček s jarní cibulkou a vejcem

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 9 minut

Květákový mozeček s jarní cibulkou a vejcem - postup přípravy

Květákový mozeček s jarní cibulkou je rychlý a snadný pokrm, vhodný jako hlavní jídlo, ale také originální zeleninová příloha. Budete potřebovat jen pár ingrediencí.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Květák omyjte, zbavte ho listů, košťálů a rozdělte ho na jednotlivé růžičky. 

Poznámka: Jsou-li růžičky květáku příliš velké, rozřízněte je na poloviny nebo čtvrtky.

2. KROK

Květák vložte do hrnce, zalijte ho studenou vodou, osolte ji a přiveďte k varu. Jakmile se květák začne vařit, vyjměte ho z vody – potrvá to 3–4 minuty. Během vaření si připravte zeleninu. 

3. KROK

Jarní cibulku nakrájejte nadrobno a vložte ji do pánve s rozpuštěným máslem, přidejte k ní prolisovaný stroužek česneku, vše zamíchejte a smažte 1 minutu. 

4. KROK

Do pánve přidejte uvařený květák, ingredience zamíchejte a smažte je další 2 minuty. Zatím v míse vyšlehejte vejce se solí a pepřem a zálivkou rovnoměrně zalijte květák v pánvi. 

5. KROK

Směs znovu promíchejte, smažte 1–2 minuty, do ztvrdnutí vajec a můžete servírovat. 

Tip: Květákový mozeček s jarní cibulkou můžete podávat samostatně jako hlavní chod, ale také jako originální přílohu k masu. 

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vydatné a chutné

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů