Květákový mozeček s jarní cibulkou a vejcem - postup přípravy
Květákový mozeček s jarní cibulkou je rychlý a snadný pokrm, vhodný jako hlavní jídlo, ale také originální zeleninová příloha. Budete potřebovat jen pár ingrediencí.
Ingredience
Květák omyjte, zbavte ho listů, košťálů a rozdělte ho na jednotlivé růžičky.
Poznámka: Jsou-li růžičky květáku příliš velké, rozřízněte je na poloviny nebo čtvrtky.
Květák vložte do hrnce, zalijte ho studenou vodou, osolte ji a přiveďte k varu. Jakmile se květák začne vařit, vyjměte ho z vody – potrvá to 3–4 minuty. Během vaření si připravte zeleninu.
Jarní cibulku nakrájejte nadrobno a vložte ji do pánve s rozpuštěným máslem, přidejte k ní prolisovaný stroužek česneku, vše zamíchejte a smažte 1 minutu.
Do pánve přidejte uvařený květák, ingredience zamíchejte a smažte je další 2 minuty. Zatím v míse vyšlehejte vejce se solí a pepřem a zálivkou rovnoměrně zalijte květák v pánvi.
Směs znovu promíchejte, smažte 1–2 minuty, do ztvrdnutí vajec a můžete servírovat.
Tip: Květákový mozeček s jarní cibulkou můžete podávat samostatně jako hlavní chod, ale také jako originální přílohu k masu.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vydatné a chutné