Kynuté bulky se sýrem - postup přípravy
Pečivo sypané sýrem je hitem mezi slaným pečivem – a také v supermarketech jedním z těch dražších. Nejlepší je ale vždycky hned po upečení, avšak k takovým se na pultech obvykle nedostanete. Zkuste si proto upéct doma vlastní podle osvědčeného receptu paní Venduly Kainové.
Ingredience
Ve vlažné vodě rozpusťte cukr a droždí a nechte 15 minut v teple stát, aby se aktivoval kvásek. K němu pak přilijte olej a prosejte hladkou mouku a zadělejte hladké a soudržné těsto, které nechte 1 hodinu v teple kynout.
Po hodině těsto propracujte a rozdělte ho na menší části, z nichž zformujte bochánky. Vyrovnejte je vedle sebe na plech pokrytý pečicím papírem, zakryjte je utěrkou a nechte kynout dalších 20 minut. Poté rozšlehejte jedno vajíčko a potřete jím povrch každé bulky a podle chuti je zasypejte sýrem, který máte rádi. Bulky vložte do trouby rozehřáté na teplotu 190 °C a pečte je po dobu kolem 20 minut dozlatova.