Kynuté česnekové trojúhelníčky - postup přípravy
Česnekové trojúhelníčky podle receptu od paní Pavlíny Bušové se skvěle hodí nejen jako svačina na výlet, ale také k mlsání k televizi či pohoštění na oslavu.
Těsto
Náplň
Na posypání
Do mísy dejte všechny surovin a vypracujte z nich hladké těsto. K tomu můžete použít buď domácí pekárnu, robota nebo jednoduše ruce. Poté dejte těsto kynout na cca 1 hodinu.
Než těsto vykyne, připravte si náplň. Smíchejte žloutky s česnekem a trochou solí a vymíchejte dohladka.
Vykynuté těsto rozdělte na pět částí, které pečlivě rozválejte na placky. Ty pak potřete náplní a stočte je jako závin.
Dejte je na plech vyloženým pečicím papírem. Potřete je žloutkem a dle chuti posypejte kmínem a sýrem.
Na každém závinu pak nůžkami nebo rádýlkem nastřihněte horní část těsta do tvaru trojúhelníčku. Poté je dejte do trouby předehřáté na 180°C péct na zhruba 30-35 minut. Po upečení od sebe trojúhelníčky oddělte např. kuchyňským nožem.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.