Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kynuté česnekové trojúhelníčky

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 45 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Kynuté česnekové trojúhelníčky - postup přípravy

Česnekové trojúhelníčky podle receptu od paní Pavlíny Bušové se skvěle hodí nejen jako svačina na výlet, ale také k mlsání k televizi či pohoštění na oslavu.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Náplň

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Do mísy dejte všechny surovin a vypracujte z nich hladké těsto. K tomu můžete použít buď domácí pekárnu, robota nebo jednoduše ruce. Poté dejte těsto kynout na cca 1 hodinu.

2. KROK

Než těsto vykyne, připravte si náplň. Smíchejte žloutky s česnekem a trochou solí a vymíchejte dohladka. 

3. KROK

Vykynuté těsto rozdělte na pět částí, které pečlivě rozválejte na placky. Ty pak potřete náplní a stočte je jako závin.  

4. KROK

Dejte je na plech vyloženým pečicím papírem. Potřete je žloutkem a dle chuti posypejte kmínem a sýrem.  

5. KROK

Na každém závinu pak nůžkami nebo rádýlkem nastřihněte horní část těsta do tvaru trojúhelníčku. Poté je dejte do trouby předehřáté na 180°C péct na zhruba 30-35 minut. Po upečení od sebe trojúhelníčky oddělte např. kuchyňským nožem.  

 

6. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů