Kynutý závin s bramborovou náplní - postup přípravy
Zajímavou variantu slaného pečiva můžete udělat za pomoci kynutého těsta, do něhož zarolujete náplň z brambor, sýru a jarní cibulky. Vše je možné ozdobit sezamem.
Na těsto
Na náplň
Na náplň dejte vařit oloupané a nakrájené brambory. Až budou měkké, slijte vodu, přidejte k nám máslo a rozšťouchejte je štouchadlem na brambory. Osolte je, opepřete, přidejte nastrouhaný tvrdý sýr a nasekanou jarní cibulku a vše promíchejte.
Na těsto dejte do mísy mouku, přidejte sušené droždí, vlažné mléko, cukr, olej, bílek z vejce (žloutek si odložte) a trochu soli. Vymíchejte těsto a pak ho rukou nebo robotem zpracovávejte, dokud nebude hladké a nelepivé. Přikryjte ho a nechte 30 minut kynout.
Z těsta na mírně pomoučněném vále udělejte 4 bochánky a každý pak vyválejte na tenkou obdélníkovou placku. Tu pak potřete olejem. Na kratších koncích těsta dejte vrstvu náplně a srolujte ji do poloviny placky, zde od sebe záviny oddělte.
Dejte je na plech vyložený pečicím papírem. Rozšlehejte žloutek se lžící vody, potřete jím vršek závinů a posypejte je trochou sezamu. Vložte plech do předem vyhřáté trouby na 180 °C a pečte záviny 25 minut.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Домашняя Кулинария