Líné lasagne - postup přípravy
Proč se těmto lasagním říká „líné“? Protože je jejich příprava mnohem rychlejší než u těch klasických. Ideální recept pro neustále zaneprázdněné hospodyňky. Ve výsledku získáte stejně tak chutný pokrm pro celou vaši hladovou rodinu. Hodit se bude nejen na oběd, ale třeba k i večeři.
Ingredience
V první fázi si uvařte v mírně osolené vodě těstoviny dle preferencí. Nevařte je však příliš do měkka. Ideální budou al dente. Poté si oloupejte cibuli a nakrájejte ji na menší kostičky. Totéž učiňte i s česnekem. Obě ingredience restujte na pánvi s rozpáleným olivovým olejem. Po několika minutách přidejte na kostky pokrájená kuřecí prsa (mohou být i tence naplátkovaná). Dále přisypte k masu i kostičky pálivé papriky, rajčatový protlak, mletý pepř, sladkou mletou papriku, tymián a vše restujte a duste, dokud nebude kuřecí napůl uvařené. Mezitím se pusťte do přípravy bešamelu.
V menším hrnci si rozpusťte máslo a pak jej zasypte hladkou moukou. Tímto způsobem uděláte světlou jíšku. Dále nalijte na směs mléko a míchejte do zhoustnutí. Také ochuťte bešamel muškátovým oříškem, solí a pepřem.
Nyní si ve velké míse smíchejte uvařené těstoviny spolu s kuřecím masem a zeleninou.
Poté vše navrstvěte do pekáčku vymazaného olejem a zalijte bešamelem. Povrch hojně posypte strouhaným parmazánem. Sýr je možné přidat i do těstovin. Pokrm dejte nakonec zapékat do trouby po dobu 20 minut při teplotě 200 °C.
Zapečené lasagne nechte mírně zchladnout a poté podávejte. Jsou velmi lahodné a skvěle zasytí, přesvědčte se sami. Přejeme vám dobré chutnání.