Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Linecké mřížkové řezy s marmeládou

2,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Linecké mřížkové řezy s marmeládou - postup přípravy

Linecké mřížkové řezy podle paní Marie Kopalové jsou vláčné a osvěžující. Dezert je velmi jednoduchý a díky jeho zajímavému vzhledu s ním zazáříte i na oslavách.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Ve větší míse smíchejte hladkou mouku s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a kypřícím práškem do pečení. 

2. KROK

Do suchých ingrediencí poté vmíchejte změklou Heru a citronovou kůru z dobře omytého a chemicky neošetřeného citronu.

Poznámka: Místo Hery můžete použít změklé máslo.

3. KROK

Z ingrediencí vypracujte těsto a nechte ho 10 minut odpočinout. Následně ¾ těsta vyválejte na plát ve tvaru obdélníku a položte ho na plech vymazaný tukem a vysypaný moukou. 

Tip: Místo másla a mouky můžete na plech položit pečicí papír, který zabrání přilepení těsta k plechu.

4. KROK

Plát těsta propíchejte po celém jeho povrchu vidličkou a následně ho potřete marmeládu ve vámi zvolené vrstvě. Ze zbytku těsta vytvořte stejně široké proužky, pomocí kterých vytvořte mřížkování, jaké můžete vidět na fotografii. 

Poznámka: Marmeládu zvolte na základě vašich chuťových preferencí.

5. KROK

Linecké mřížkové řezy pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20–30 minut, dozlatova. 

Poznámka: Délka pečení závisí na výkonnosti vaší trouby.

6. KROK

Tip: Dezert podávejte nakrájený na kousky. Servírovat ho můžete s trochou šlehačky, která mu dodá slavnostnější vzhled a svěží chuť.

7. KROK

Tip: Dezert podávejte nakrájený na kousky. Servírovat ho můžete s trochou šlehačky, která mu dodá slavnostnější vzhled a svěží chuť.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů