Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Lotus cheesecake s Biscoff pomazánkou

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 120 minut

Lotus cheesecake s Biscoff pomazánkou - postup přípravy

Sušenky Lotus nejsou vynikající jen ke kávě. Mohou posloužit i jako základ pro cheesecake, jehož náplň doplníte o Biscoff pomazánku z Lotus sušenek.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Sušenky Lotus dejte do mixéru a rozmixujte na malé kousky. Dejte do mísy a přidejte k nim rozpuštěné máslo. Vše promíchejte a 2 lžíce směsi si schovejte na pozdější dobu. Vezměte si dortovou formu o průměru 21 centimetrů a nasypejte do ní sušenkovou hmotu. Rozložte ji na dně a co nejlépe upěchujte. Dejte minimálně na hodinu ztuhnout do lednice.

2. KROK

Do mísy dejte cream cheese. Přidejte k němu moučkový cukr, vanilkový cukr a 125 gramů Biscoff cookie butter. Vše pečlivě rozmíchejte. Do jiné mísy dejte smetanu ke šlehání a přidejte 2 ztužovače. Vyšlehejte tuhou šlehačku. Poté šlehačku a předchozí směs smíchejte dokonale dohromady. Pak ji rozložte na sušenky v dortové formě a dejte minimálně na 6 hodin ztuhnout do lednice.

3. KROK

Rozehřejte 200 gramů Biscoff cookie butter a většinu nalijte na vršek dortu. Nechte ho za pomoci krouživých pohybů rozlít po celém vršku dortu. Poté vše dejte na hodinu do lednice ztuhnout.

4. KROK

Zbytek rozehřáté pomazánky dejte do pytlíku s malým otvorem. Odstraňte boky formy a pak strany dortu za pomoci pytlíku nazdobte. Odloženou sušenkovou směsí nazdobte obvod na vrchu dortu. Když vše ztuhne, můžete servírovat.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů