Lotus cheesecake s Biscoff pomazánkou - postup přípravy
Sušenky Lotus nejsou vynikající jen ke kávě. Mohou posloužit i jako základ pro cheesecake, jehož náplň doplníte o Biscoff pomazánku z Lotus sušenek.
Ingredience
Sušenky Lotus dejte do mixéru a rozmixujte na malé kousky. Dejte do mísy a přidejte k nim rozpuštěné máslo. Vše promíchejte a 2 lžíce směsi si schovejte na pozdější dobu. Vezměte si dortovou formu o průměru 21 centimetrů a nasypejte do ní sušenkovou hmotu. Rozložte ji na dně a co nejlépe upěchujte. Dejte minimálně na hodinu ztuhnout do lednice.
Do mísy dejte cream cheese. Přidejte k němu moučkový cukr, vanilkový cukr a 125 gramů Biscoff cookie butter. Vše pečlivě rozmíchejte. Do jiné mísy dejte smetanu ke šlehání a přidejte 2 ztužovače. Vyšlehejte tuhou šlehačku. Poté šlehačku a předchozí směs smíchejte dokonale dohromady. Pak ji rozložte na sušenky v dortové formě a dejte minimálně na 6 hodin ztuhnout do lednice.
Rozehřejte 200 gramů Biscoff cookie butter a většinu nalijte na vršek dortu. Nechte ho za pomoci krouživých pohybů rozlít po celém vršku dortu. Poté vše dejte na hodinu do lednice ztuhnout.
Zbytek rozehřáté pomazánky dejte do pytlíku s malým otvorem. Odstraňte boky formy a pak strany dortu za pomoci pytlíku nazdobte. Odloženou sušenkovou směsí nazdobte obvod na vrchu dortu. Když vše ztuhne, můžete servírovat.