Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Lotus Cheesecake se smetanovým krémem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 3 minuty

Lotus Cheesecake se smetanovým krémem - postup přípravy

Lotus Cheesecake je lahodný dezert s karamelovou příchutí. Zaujme vás luxusním vzhledem a bohatou chutí. Výhodou je, že při jeho přípravě nebudete muset péct.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Na korpus

Krém

Poleva

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Sušenky vložte do robota a rozmixujte je na jemný prášek, který přendejte do mísy a smíchejte ho s rozpuštěným máslem. 

Tip: Máslo rozpustíte v mikrovlnné troubě nebo na sporáku v rendlíku během 1–2 minut.

2. KROK

Těsto vložte do dortového ráfku, pomocí lžíce ho uhlaďte do rovna a vložte ho na 30 minut do lednice. Zatím připravte krém. 

3. KROK

Smíchejte smetanový sýr s vanilkovým extraktem a Lotus Biscoff pomazánkou. V jiné míse vyšlehejte smetanu s moučkovým cukrem a vmíchejte ji do směsi s pomazánkou. Krém nalijte do dortového ráfku s korpusem a dezert vložte na 1 hodinu do lednice.

4. KROK

Nyní připravte polevu. Lotus Biscoff vložte do mikrovlnky na 10–20 vteřin. Jakmile se poleva rozpustí, nalijte ji na vychlazený dezert, který vložte do lednice na další 4 hodiny. Na závěr vložte Lotus sušenky do sáčku a pomocí válečku je rozdrťte. 

5. KROK

Lotus Cheesecake vyjměte z dortového ráfku a rozdrcenými sušenkami jej ozdobte. Následně dezert servírujte nakrájený na kousky.

Tip: Při zdobení se můžete inspirovat postupem níže ve videu.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: NO OVEN

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů