Lotus Cheesecake se smetanovým krémem - postup přípravy
Lotus Cheesecake je lahodný dezert s karamelovou příchutí. Zaujme vás luxusním vzhledem a bohatou chutí. Výhodou je, že při jeho přípravě nebudete muset péct.
Na korpus
Krém
Poleva
Zdobení
Sušenky vložte do robota a rozmixujte je na jemný prášek, který přendejte do mísy a smíchejte ho s rozpuštěným máslem.
Tip: Máslo rozpustíte v mikrovlnné troubě nebo na sporáku v rendlíku během 1–2 minut.
Těsto vložte do dortového ráfku, pomocí lžíce ho uhlaďte do rovna a vložte ho na 30 minut do lednice. Zatím připravte krém.
Smíchejte smetanový sýr s vanilkovým extraktem a Lotus Biscoff pomazánkou. V jiné míse vyšlehejte smetanu s moučkovým cukrem a vmíchejte ji do směsi s pomazánkou. Krém nalijte do dortového ráfku s korpusem a dezert vložte na 1 hodinu do lednice.
Nyní připravte polevu. Lotus Biscoff vložte do mikrovlnky na 10–20 vteřin. Jakmile se poleva rozpustí, nalijte ji na vychlazený dezert, který vložte do lednice na další 4 hodiny. Na závěr vložte Lotus sušenky do sáčku a pomocí válečku je rozdrťte.
Lotus Cheesecake vyjměte z dortového ráfku a rozdrcenými sušenkami jej ozdobte. Následně dezert servírujte nakrájený na kousky.
Tip: Při zdobení se můžete inspirovat postupem níže ve videu.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: NO OVEN