Lžičkový kakaový dort s čokoládou - postup přípravy
Inspirujte se jednoduchým postupem přípravy lahodného dezertu, který zvládnou i začátečníci. Lžičkový kakaový dort s čokoládou potěší nejen milovníky čokolády.
Korpus
Na vymazání
K navlhčení
Krém
Poleva
Vejce vyšlehejte se solí a vanilkovým i klasickým cukrem. Jakmile se ingredience propojí, přidejte olej, mléko a směs mouky, kakaa a kypřicího prášku do pečiva.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
Těsto vlijte do dortové formy, vymazané máslem a vysypané moukou a pečte ho v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 15 minut.
Tip: Zda je těsto upečené, otestujte pomocí špejle.
Upečený dort navlhčete instantní kávou rozpuštěnou v mléce a pokračujte s přípravou krému. V hrnci smíchejte klasický i vanilkový cukr se škrobem a kakaem. Přilijte mléko a směs vařte 2–3 minuty, do zhoustnutí.
Hrnec odstavte z tepla, do jeho obsahu vmíchejte máslo s čokoládou a krémem pokryjte upečený korpus. Na závěr připravte polevu.
Čokoládu rozpusťte v horkém mléce, polevou pokryjte dezert a vložte ho do lednice. Po ztuhnutí lžičkový kakaový dort posypte čokoládovým zdobením.
Tip: Inspirovat se můžete zdobením níže ve videu.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ricette dolce facili

