Marinovaná krkovice s pečenými brambory - postup přípravy
Marinovaná krkovice podle receptu z Youtube kanálu Vaříme s Mozkem je šťavnatá, křehká a peče se zároveň s lahodnými brambory. Pokrm je vhodný i na oslavy.
Marináda
Ingredience
Nejprve připravte marinádu. V misce smíchejte hořčici s medem, jablečným octem, sójovou omáčkou, chilli omáčkou a prolisovaným česnekem.
V marinádě obalte maso a nechte ho 24 marinovat v misce přikryté potravinovou fólií v lednici. Následně nalijte do pekáče vodu a maso do ní vložte.
Marinovanou krkovici pokryjte brambory nakrájenými na větší kusy, potřete je olejem, ochuťte solí, sušeným tymiánem a vše pečte v předehřáté troubě na 175 °C po dobu 120 minut.
Poznámka: Pokrm pečte v pekáči přikrytém alobalem. Poté alobal odkryjte, zvyšte teplotu trouby na 200 °C a pečte dalších 20 minut.
Upečené maso podávejte společně s bramborami politými výpekem.
Tip: Jídlo můžete servírovat posypané nasekanou petrželkou a pažitkou.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem