Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Žampionové ragú s čedarem

3,4
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Žampionové ragú s čedarem - postup přípravy

Pokud hledáte inspiraci na netradiční přílohu k masu, vyzkoušejte máslové žampionové ragú s čedarem a drcenou sušenou paprikou. . Tato směs se však skvěle hodí i k těstovinám nebo s křupanou topinkou.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Žampiony omyjte pod tekoucí vodou, zbavte je všech nečistot a nakrájejte je na plátky. Houby dejte do pánve, přilijte k nim 3 lžíce olivového oleje a orestujte je. Jakmile pustí šťávu, přidejte lžíci másla a opět orestujte.

2. KROK

Přidejte lžíci hladké mouky a vše společně důkladně promíchejte. Žampiony zalijte studeným mlékem nebo vodou a opět velmi důkladně promíchejte.

3. KROK

Omáčku provařte alespoň 15 minut a průběžně ji míchejte, protože má tendenci se připalovat. Žampionové ragú dochuťte solí, mletým pepřem a dobře promíchejte.

4. KROK

Nakonec žampionové ragú posypte nastrouhaným čedarem a drcenou sušenou paprikou. Pánev stáhněte ze sporáku a jakmile se sýr rozpustí, můžete servírovat.

5. KROK

Tip: K žampionům přidejte jednu snítku čerstvého tymiánu. Celý pokrm krásně provoní a dodá mu vynikající chuť.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: ümmüşen aksu

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů