Žampionové ragú s čedarem - postup přípravy
Pokud hledáte inspiraci na netradiční přílohu k masu, vyzkoušejte máslové žampionové ragú s čedarem a drcenou sušenou paprikou. . Tato směs se však skvěle hodí i k těstovinám nebo s křupanou topinkou.
Ingredience
Žampiony omyjte pod tekoucí vodou, zbavte je všech nečistot a nakrájejte je na plátky. Houby dejte do pánve, přilijte k nim 3 lžíce olivového oleje a orestujte je. Jakmile pustí šťávu, přidejte lžíci másla a opět orestujte.
Přidejte lžíci hladké mouky a vše společně důkladně promíchejte. Žampiony zalijte studeným mlékem nebo vodou a opět velmi důkladně promíchejte.
Omáčku provařte alespoň 15 minut a průběžně ji míchejte, protože má tendenci se připalovat. Žampionové ragú dochuťte solí, mletým pepřem a dobře promíchejte.
Nakonec žampionové ragú posypte nastrouhaným čedarem a drcenou sušenou paprikou. Pánev stáhněte ze sporáku a jakmile se sýr rozpustí, můžete servírovat.
Tip: K žampionům přidejte jednu snítku čerstvého tymiánu. Celý pokrm krásně provoní a dodá mu vynikající chuť.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: ümmüşen aksu