Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Máslový krém s příchutí Ferrero Rocher

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 8 minut

Máslový krém s příchutí Ferrero Rocher - postup přípravy

Dorty, košíčky a nejrůznější další zákusky by se bez chutného krému jen těžko obešly. Pokud hledáte inspiraci a milujete pralinky Ferrero Rocher, máme pro vás perfektní tip.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Změklé máslo vložte do misky a ručním elektrickým šlehačem ho 1 minutu šlehejte, abyste dosáhli jemné a krémovité konzistence. Po vyšlehání máslo sjednoťte krátkým promícháním stěrkou.

K máslu přilijte plechovku slazeného kondenzovaného mléka a pokračujte ve šlehání další 1 minutu, aby se obě ingredience důkladně propojily.

2. KROK

Pralinky Ferrero Rocher vsypte do elektrického sekáčku, přilijte trochu teplého mléka a rozmixujte je na jemnou kaši. Nesmí zůstat jediný větší kousek, při zdobení by totiž mohly ucpat špičku zdobicího sáčku.

Rozmixované pralinky vlijte do máslové směsi a pokračujte ve šlehání, dokud nevytvoříte homogenní a světle hnědý krém. Stěrkou seškrábejte neprošlehané kousky směsi ze stěn a znovu vše minutu prošlehejte.

3. KROK

Hotový krém chvíli promíchávejte stěrkou. To je důležité proto, že tímto způsobem z krému vyženete nadbytečné vzduchové bubliny.

Poté už stačí hotový krém naplnit do zdobicího sáčku a použít dle libosti a své fantazie. Mimochodem, chutná báječně!

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů