Máslový krém s příchutí Ferrero Rocher - postup přípravy
Dorty, košíčky a nejrůznější další zákusky by se bez chutného krému jen těžko obešly. Pokud hledáte inspiraci a milujete pralinky Ferrero Rocher, máme pro vás perfektní tip.
Ingredience
Změklé máslo vložte do misky a ručním elektrickým šlehačem ho 1 minutu šlehejte, abyste dosáhli jemné a krémovité konzistence. Po vyšlehání máslo sjednoťte krátkým promícháním stěrkou.
K máslu přilijte plechovku slazeného kondenzovaného mléka a pokračujte ve šlehání další 1 minutu, aby se obě ingredience důkladně propojily.
Pralinky Ferrero Rocher vsypte do elektrického sekáčku, přilijte trochu teplého mléka a rozmixujte je na jemnou kaši. Nesmí zůstat jediný větší kousek, při zdobení by totiž mohly ucpat špičku zdobicího sáčku.
Rozmixované pralinky vlijte do máslové směsi a pokračujte ve šlehání, dokud nevytvoříte homogenní a světle hnědý krém. Stěrkou seškrábejte neprošlehané kousky směsi ze stěn a znovu vše minutu prošlehejte.
Hotový krém chvíli promíchávejte stěrkou. To je důležité proto, že tímto způsobem z krému vyženete nadbytečné vzduchové bubliny.
Poté už stačí hotový krém naplnit do zdobicího sáčku a použít dle libosti a své fantazie. Mimochodem, chutná báječně!
Videopostup krok za krokem