Masová rolka plněná vejci se sýrem - postup přípravy
Každá slušná hospodyňka má ve svém mrazáku kus vepřového masa (za předpokladu, že jíte maso). Nešetří si ho kvůli svátkům, ale spíš pro správnou náladu. Svou rodinu můžete hýčkat kotletkami nebo masem ve francouzském stylu. Pokud máte náladu na něco trochu jiného, zvolte sekanou s náplní. Jedná se o poměrně snadné a chutné jídlo, které můžete přizpůsobit vlastní chuti.
Ingredience
Nakrájejte kus masa podélně na jednu nebo více vrstev. Záleží na tvaru masa. Vrstvy přikryjte fólií a naklepejte. Nyní fólii odstraňte. Maso z jedné strany osolte, opepřete, potřete hořčicí a přidejte koření a nasekaný česnek. Maso dejte do lednice marinovat alespoň na hodinu.
Během této doby si připravte náplň. Nastrouhejte sýr na hrubém struhadle do hluboké mísy. Přidejte zakysanou smetanu a vejce. Důkladně promíchejte.
Z připravené směsi udělejte na rozpáleném oleji 3 palačinky. Nechte je mírně vychladnout. Rozložte vrstvy masa a dejte na ně palačinky.
Poté maso zabalte do role. Převažte provázkem. Rolku potřete česnekem a kořením.
Zabalte tento polotovar do fólie a pečte v troubě předehřáté na 200 stupňů po dobu 20 minut. Poté snižte teplotu na 160 stupňů a pokračujte dalších 40 minut. Podávejte se zeleninou nebo jako občerstvení na sendvičích.