Medová kuřecí křídla se zelným salátem - postup přípravy
Ohromte svou rodinu a připravte jim marinovaná medová kuřecí křídla, která chutnají jako ze špičkové restaurace. Stačí je doplnit čerstvým pečivem a osvěžujícím zelným salátem.
Kuřecí křidýlka
Medová omáčka
Zelný salát
Křidýlka pečlivě očistěte pod tekoucí vodou a poté je přendejte do větší misky. Polijte je olivovým olejem, přidejte sůl, barevný pepř, černý pepř, uzenou papriku a kypřicí prášek do pečiva.
Křidýlka důkladně promíchejte a nechte je marinovat přibližně 15 minut. Rozehřejte v hluboké pánvi olej a osmažte je na silném ohni přibližně 8 minut.
Zelí nakrájejte na tenké proužky a přendejte ho do mísy. Očištěnou mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle a přidejte ji k zelí.
Na tenké plátky nakrájejte šalotku a kopr nasekejte najemno. Do jiné mísy dejte majonézu, med, hořčici, sůl a pepř. Směs pečlivě prošlehejte metličkou a poté ji vlijte do mísy se zelím. Salát promíchejte a dejte ho do lednice.
Křidýlka vyjměte z pánve a přendejte je na samostatný talíř. Do jiné pánve nalijte med, srirachu a máslo. Směs promíchejte a nechte ji projít varem. Poté ji ihned nalijte na křidýlka.
Hotová křidýlka můžete ihned podávat. Přendejte na servírovací talíř a lehce je polijte omáčkou. Salát můžete přidat ke křidýlkům nebo ho servírujte v samostatné misce.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Essen Rezepte