Míchaný salát s bruschettou ve španělském stylu - postup přípravy
Pokud si chcete udělat zdravou a chutnou večeři či svačinu, lze zvolit vynikající míchaný salát a zapéci k němu třeba bagetu či podobné pečivo tak, jak to dělají ve Španělsku.
Na salát
Na bruschettu
Nakrájejte bílé zelí najemno, dejte ho do mísy a přidejte na půlkolečka pokrájenou červenou cibuli a červené zelí. Poté nakrájejte na kostičky žlutou papriku a rajče a okurku na půlkolečka. Přidejte na kostičky nakrájené jablko a nastrouhanou mrkev.
Vymačkejte šťávu z poloviny citronu a nalijte ji do mísy se zeleninou. V malé misce smíchejte majonézu, hořčici a prolisovaný česnek. Salát dle chuti osolte a opepřete a vše smíchejte s dresinkem.
Nakrájejte si pečivo jako např. bagetu nebo nějaké středomořského typu. Pokapejte ho olivovým olejem, dejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v předehřáté troubě na 200 °C asi 5 až 7 minut. Nasekejte nadrobno petrželku a trochu kopru. Dejte je do mističky, přidejte k nim lisovaný česnek a 2 lžíce olivového oleje. Směs osolte a opepřete. Pak ji naneste na opečené pečivo a podávejte k salátu.