Mleté maso plněné mrkví a hráškem v rajčatové omáčce - postup přípravy
Roláda z mletého masa plněná zeleninou a bramborami je námět na skvělý oběd či večeři. Výhodou je, že nepotřebujete přílohu – je již uvnitř masa.
Na maso
Na omáčku
Do hrnce dejte brambory a ve slupce je uvařte, dokud nebudou měkké. Pak slijte vodu a nechte je vychladnout. Do větší mísy dejte mleté maso. K němu přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, vejce, sůl, pepř, mouku, tymián a sušený česnek (případně použijte čerstvý dle chuti). Dále dodejte kajenský pepř, kari a čtyři lžíce rostlinného oleje. Vše důkladně promíchejte.
Vychladlé brambory oloupejte. Na kuchyňskou desku dejte dva archy pečícího papíru, které se budou částečně překrývat. Doprostřed z masa uplácejte obdélníkovou placku asi centimetr až centimetr a půl silnou. Na ni rovnoměrně naneste konzervovaný hrášek s mrkví. Doprostřed pak udělejte řadu z brambor. Vše následně srolujte do rolády, kde budou uprostřed brambory a zelenina. Maso zabalené v pečicím papíru dejte na hodinu do lednice.
Troubu si rozehřejte na 200 °C. Zabalenou roládu v pečicím papíru vložte do dostatečně velké zapékací mísy či pekáče a dejte na 25 minut péct. Mezitím si připravte omáčku. Na oleji krátce osmahněte rajčatový protlak a pak přidejte drcená rajčata. Osolte, přidejte česnek a červené chilli a nakonec vodu. Vše asi 3 minuty vařte.
Vyndejte roládu z trouby. Již by měla držet pohromadě, proto opatrně odstraňte pečící papír, ale šťáva by měla zůstat v pekáči. Na roládu pak nalijte rajčatovou omáčku. Přidejte zelené beraní rohy a dejte opět péci do trouby na 200 °C po dobu 20 minut. Po dopečení můžete servírovat.