Moučník s medovým krémem - postup přípravy
Jednoduché dezerty jsou hitem posledních let. Není s nimi velká práce, přitom výsledek stojí za to. Naučte se lahodný moučník s medovým krémem, který zaručeně ohromí každého z vaší rodiny, ale i nečekanou návštěvu u vás doma.
Těsto
Krém
Nejprve vytvořte těsto. Začněte smícháním suchých ingrediencí. Tedy cukru, prášku do pečiva a mouky. Do té následně přidávejte vodu a pomocí mixéru tvořte základ tekutého těsta. Když začíná mít požadovanou vláčnou a jednotnou konzistenci, přidejte ostatní ingredience. Tedy med, kakao, kokos, ale také prášek do pečiva a citronovou kůru. Pokračujte v mixování, dokud nevznikne nadýchané jednotné těsto bez hrudek.
Vezměte hlubší plech a vyložte ho pečícím papírem, který zamezí připalování. Těsto do něho nalijte a nechte ho rozprostřít až do okrajů. S plechem několikrát zatřeste, aby se těsto rozprostřelo po celé ploše a bylo všude stejně vysoké. Plech vložte do trouby předehřáté na 190 stupňů Celsia a těsto pečte po dobu 25 minut. Poté do něho píchněte špejlí. Pokud na ní nezůstane těsto, je vše upečeno, jak má. Plech vyndejte a nechte základ moučníku chladnout.
Máslo na krém nechte povolit a nakrájejte ho na menší kousky. Následně máslo smíchejte s medem. Do základu přidejte také šest lžiček (nebo dle chuti) instantní kávy rozpuštěné ve dvou lžičkách vody společně se lžící rumu, který dodá krému jak chuť, tak i vůni. Následně vezměte do ruky mixér a začněte pomalu mixovat. Postupně přidávejte na rychlosti, dokud se vám nepodaří vytvořit nadýchaný máslový krém.
Krém dejte vychladit, stejně jako základ v podobě těsta. Poté obojí vyndejte a krém namažte na těsto. Bude ho vyšší vrstva. Snažte se o rovnoměrnost a o to, aby ho všude byla stejná výška. Na závěr už krém jenom polijte karamelovou polevou. Tu lze koupit hotovou, nebo si ji připravte na návodu na obalu. Poté dejte moučník ještě na chvíli chladit do lednice a poté je připraven k servírování.