Mražené kuřecí řízečky se sýrem a bramborem - postup přípravy
Tento recept je originální v tom, že spolu s ingrediencemi přináší unikátní metodu přípravy směsných karbanátků z masa, sýra a brambor, které ale uchováte téměř nekonečně dlouho v mrazáku.
Ingredience
Kuřecí prsíčka nasekejte ostrým nožem na velmi tenké nudličky, které překrájejte na drobné kostičky a vložte je do hluboké mísy. Jedná se o konzistenci na půli cesty mezi mletým masem a klasickými krájenými nudličkami. Maso v míse posypejte solí a mletým černým pepřem.
Na hrubém struhadle nastrouhejte sýr a oloupané syrové brambory a obojí přidejte do mísy s masem. Ingredience důkladně promíchejte, abyste získali homogenní konzistenci. Připravte si uzavíratelné mrazicí sáčky, do každého vložte pár hrstí směsi a vytvarujte je tak, abyste získali úzké placky, které lze snadno vyskládat na sebe. Ty pak vložte do mrazáku, kde je můžete takto skladovat i několik let.
Pokud pak potřebujete připravit superrychlou dobrotu, rozřízněte igelitový sáček, vyjměte z něho maso a rozkrájejte ho na obdélníkové porce, které obalte nejprve v rozšlehaném vajíčku a poté ve strouhance. V pánvi rozehřejte trochu oleje a každou obalenou porci smažte na mírném až středním ohni po obou stranách dozlatova.
Osmažené řízečky nechte okapat na talíři s několika vrstvami papírových utěrek a ihned podávejte, dokud se sýr krásně táhne. Doporučujeme použít kečup, tatarku či jinou oblíbenou studenou omáčku a případně také bramborové hranolky.
Videopostup krok za krokem