Mřížkový koláč s marmeládou - postup přípravy
Pokud marně přemýšlíte nad tím, co upéct na víkend, sáhněte po receptu od paní Petry Pospíchalové na výborný mřížkový koláč. Můžete do něj použít libovolnou marmeládu.
Ingredience
Ve větší míse smíchejte mouku, spolu s cukrem, tukem a vejcem. Do směsi přidejte také vanilkový cukr, kypřicí prášek do pečiva a také mléko s rumem.
Ze všech ingrediencí vypracujte hladké těsto a rozdělte ho na třetiny. Dvě třetiny rozválejte na plech vyloženým pečicím papírem. Zbytek těsta nechte na vytvoření mřížky.
Těsto na plechu potřete bohatou vrstvou marmelády. Zbytek těsta rovněž rozválejte, nakrájejte jej na proužky a vyskládejte je na marmeládu do mřížky. Připravený koláč pečte v troubě předehřáté na 170 °C do růžova.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.