Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchané čokoládové řezy s krémem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Nadýchané čokoládové řezy s krémem - postup přípravy

Nadýchané čokoládové řezy jsou jedinečné, díky své bohaté chuti a lehké konzistenci. Pochoutka potěší nejen milovníky čokolády, ale všechny, kteří ocení luxusní dezerty.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Korpus

Krém

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte korpus. V míse vyšlehejte vaječné bílky se solí a poté k nim vešlehejte, na čtyřikrát, 100 g cukru. Jakmile vznikne tuhý sníh, odložte ho bokem. 

2. KROK

V jiné míse vyšlehejte vaječné žloutky s 50 g cukru. Poté, co vznikne hladká hmota, za stálého šlehání přilijte rostlinný olej. Směs následně vešlehejte do sněhu z bílků.

3. KROK

Do mísy se směsí poté prosejte polohrubou mouku s kakaovým práškem a jedlou sodou. Ingredience vmíchejte do těsta nadvakrát.

Poznámka: Prosetí suchých ingrediencí je důležité, aby v těstu nevznikly hrudky.

4. KROK

Nakonec do mísy přilijte mléko s vanilkovým extraktem a těsto vlijte do formy na pečení. Korpus pečte v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 35–40 minut. 

Tip: Aby se korpus z formy lépe vyndával, vyložte ho pečicím papírem nebo ho vymažte máslem a vysypte moukou.

5. KROK

Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Zda je těsto upečené, poznáte, když do něj píchnete špejlí. Pokud ji vyndáte čistou, máte hotovo. V případě, že se na ní těsto uchytí, ještě chvíli pečte.

6. KROK

Korpus vyklopte na chladicí mřížku a nechte ho volně vychladnout. Zatím si připravte krém. V míse vyšlehejte smetanu s moučkovým cukrem, solí, kakaovým práškem a vanilkovým extraktem. 

7. KROK

Vychladlý korpus rozřežte horizontálně na 3 části. První část natřete třetinou krému, který přikryjte druhou částí korpusu. Postup opakujte, dokud vám nedojdou ingredience. 

Poznámka: Vrstvení byste měli ukončit krémem, kterým pomažte i strany celého dezertu.

8. KROK

Na závěr připravte polevu smícháním horké smetany, čokolády a nesoleného másla. Vše míchejte přibližně 5 minut, dokud se ingredience zcela nerozpustí. Po stranách dezertu umístěte cukrářskou fólii, aby poleva nevytekla. 

Poznámka: Trochu polevy si ponechte na závěrečné zdobení.

9. KROK

Čokoládovou polevou polijte celý povrch řezů a dezert vložte na 1–2 hodiny do lednice. Poté cukrářskou fólii sejměte a zbytkem polevy, potřete strany dezertu a vytvořte zdobení na jeho povrchu.

Tip: Inspirovat se můžete zdobením ve videu níže. 

10. KROK

Řezy servírujte nakrájené na kousky. 

Tip: Chcete-li, aby vypadaly ještě více slavnostně a svěžeji, můžete je podávat se šlehačkou a ovocem, jako jsou jahody, borůvky nebo například maliny. 

11. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

12. KROK

Videopostup krok za krokem

13. KROK

Zdroj receptu: Cooking station

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů