Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchané kávové řezy s kakaem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 29 minut

Nadýchané kávové řezy s kakaem - postup přípravy

Tento dezert nadchne všechny milovníky výrazných chutí a jemných krémů. Nadýchané kávové řezy s kakaem se rozplývají na jazyku a skvěle se hodí na oslavy.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Korpus

Krém

Sirup

Na vymazání

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Začněte s přípravou korpusu. V horkém mléce nechte rozpustit instantní kávu. V samostatné míse vyšlehejte vaječné žloutky s cukrem a do vzniklé hmoty vmíchejte olej a kávovou směs.

2. KROK

Přidejte vanilkový extrakt a nakonec mouku s kakaovým práškem, solí a kypřicím práškem do pečiva. 

Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku s kypřicím práškem prosejte.

3. KROK

V jiné míse vyšlehejte vaječné bílky, do kterých vešlehejte ocet a moučkový cukr. Směs šlehejte 30 vteřin na nejnižší stupeň, aby v ní nevznikly vzduchové bubliny.

Poznámka: Cukr přidejte v několika dávkách. Ingredience se tak lépe propojí.

4. KROK

Sníh postupně vmíchejte do základu na těsto, které následně vlijte do formy na pečení a pečte ho v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 22–25 minut.

Poznámka: Formu vymažte trochou tuku a vyložte pečicím papírem.

5. KROK

Mezitím připravte krém. Instantní kávu rozpusťte v horké smetaně, do které přidejte čokoládové čočky, které nechte namočené 5 minut. Poté je ve smetaně rozmíchejte a směs umístěte do lednice na 1–2 hodiny. 

6. KROK

Po dvou hodinách do směsi vešlehejte smetanu s moučkovým cukrem a špetkou soli. Krémem poté naplňte cukrářský sáček a odložte ho bokem. Na závěr připravte sirup. 

7. KROK

Mléko smíchejte s cukrem a vzniklým sirupem navlhčete upečený korpus, který jste vyndali z formy na pečení. Korpus pokryjte krémem, který zarovnejte do hladka a dezert vložte na 1–2 hodiny do lednice.

8. KROK

Strany vychlazeného dezertu seřízněte tak, aby byly rovné, pochoutku nakrájejte na stejně velké kousky a posypte je kakaovým práškem. 

9. KROK

Tip: Nadýchané kávové řezy servírujte vychlazené. Každou porci můžete ozdobit trochou šlehačky, která dodá sladké pochoutce slavnostnější vzhled.

10. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

11. KROK

Videopostup krok za krokem

12. KROK

Zdroj receptu: Cooking station

Facebook komentáře

Pro zobrazení, se přihlaste.
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů