Nadýchané kávové řezy s kakaem - postup přípravy
Tento dezert nadchne všechny milovníky výrazných chutí a jemných krémů. Nadýchané kávové řezy s kakaem se rozplývají na jazyku a skvěle se hodí na oslavy.
Korpus
Krém
Sirup
Na vymazání
Na posypání
Začněte s přípravou korpusu. V horkém mléce nechte rozpustit instantní kávu. V samostatné míse vyšlehejte vaječné žloutky s cukrem a do vzniklé hmoty vmíchejte olej a kávovou směs.
Přidejte vanilkový extrakt a nakonec mouku s kakaovým práškem, solí a kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, mouku s kypřicím práškem prosejte.
V jiné míse vyšlehejte vaječné bílky, do kterých vešlehejte ocet a moučkový cukr. Směs šlehejte 30 vteřin na nejnižší stupeň, aby v ní nevznikly vzduchové bubliny.
Poznámka: Cukr přidejte v několika dávkách. Ingredience se tak lépe propojí.
Sníh postupně vmíchejte do základu na těsto, které následně vlijte do formy na pečení a pečte ho v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 22–25 minut.
Poznámka: Formu vymažte trochou tuku a vyložte pečicím papírem.
Mezitím připravte krém. Instantní kávu rozpusťte v horké smetaně, do které přidejte čokoládové čočky, které nechte namočené 5 minut. Poté je ve smetaně rozmíchejte a směs umístěte do lednice na 1–2 hodiny.
Po dvou hodinách do směsi vešlehejte smetanu s moučkovým cukrem a špetkou soli. Krémem poté naplňte cukrářský sáček a odložte ho bokem. Na závěr připravte sirup.
Mléko smíchejte s cukrem a vzniklým sirupem navlhčete upečený korpus, který jste vyndali z formy na pečení. Korpus pokryjte krémem, který zarovnejte do hladka a dezert vložte na 1–2 hodiny do lednice.
Strany vychlazeného dezertu seřízněte tak, aby byly rovné, pochoutku nakrájejte na stejně velké kousky a posypte je kakaovým práškem.
Tip: Nadýchané kávové řezy servírujte vychlazené. Každou porci můžete ozdobit trochou šlehačky, která dodá sladké pochoutce slavnostnější vzhled.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Cooking station
Facebook komentáře
Pro zobrazení, se přihlaste.