Nadýchané mléčné houstičky s kakaovým krémem - postup přípravy
Připravte si nadýchané mléčné houstičky s jemným kakaovým krémem. Jejich vůně a měkká textura z nich dělá oblíbenou pochoutku ke snídani i odpolední kávě či čaji.
Těsto
Krém
Na potření
Sůl smíchejte s vanilkovým cukrem, klasickým cukrem a sušeným droždím. Do suchých ingrediencí přidejte vodu, mléko a olej. Do směsi vmíchejte vejce a poté, co se ingredience spojí, také mouku.
Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku, před použitím, prosejte a přidejte ji nadvakrát.
Těsto přikryjte čistou utěrkou a nechte ho kynout na teplém místě 1 hodinu. Mezitím vytvořte krém. V jiném hrnci smíchejte škrob s kakaem, klasickým cukrem a moukou. Přidejte také vanilkový cukr a nakonec mléko.
Směs zahřívejte 3–4 minuty, dokud nezhoustne, přeložte ji do misky a nechte ji volně vychladnout.
Vykynuté těsto znovu prohněťte a rozdělte ho na 16 stejných částí, z kterých vytvořte bochánky. Ty přikryjte utěrkou a nechte je kynout dalších 15–20 minut.
Kakaovou směs také rozdělte na 16 kousků, z kterých vytvořte malé válečky. Každý bochánek těsta vyválejte na plátek o výšce 0,5 cm. Polovinu plátku nařízněte v jeho vnitřní části a kakaový váleček do něj zarolujte.
Poznámka: Řezy nepřetáhněte. Cílem je uchovat okraj těsta neporušený.
Syrové houstičky odkládejte na plech pokrytý pečicím papírem, potřete je rozšlehaným vejcem a pečte je v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 12–16 minut.
Poznámka: Doba pečení je závislá na vlastnostech vaší trouby. Nadýchané mléčné houstičky by měly být upečené dozlatova.
Po upečení nechte pečivo volně vychladnout, pod utěrkou, a poté ho servírujte ke kávě, čaji nebo s kakaem. Skvěle chutnají také v kombinaci se sklenicí vlažného mléka.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: TURKIYADAN SALOM