Nadýchaný jablečný koláč s vanilkou - postup přípravy
V nadýchaném jablečném koláči najdete nejen šťavnatá jablka, ale také jemné těsto ochucené vanilkou. Překvapte své blízké moučníkem, rozplývajícím se na jazyku.
Ingredience
Jablka omyjte, zbavte je jádřinců a nakrájejte je na plátky. V míse vyšlehejte vejce s cukrem do pěny a do vzniklé směsi vmíchejte rostlinný olej s mlékem.
Následně přidejte mouku s kypřícím práškem do pečiva a vanilkovým cukrem.
Poznámka: Suché ingredience před použitím prosejte, abyste získali hladké těsto bez hrudek.
Nakrájená jablka vložte do dortového ráfku, zalijte je připraveným těstem a dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 35–40 minut.
Po upečení z dezertu sundejte dortový ráfek a posypte ho moučkovým cukrem.
Poznámka: Nadýchaný jablečný koláč servírujte nakrájený na kousky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
,
Zdroj receptu: Einfach rezept