Nadýchaný piškotový řez s džemem - postup přípravy
Pokud nechcete trávit hodiny přípravami dezertu, určitě vyzkoušejte tento nadýchaný piškotový řez s džemem. Připravíte ho velmi rychle a zvládnou ho i začátečníci.
Korpus
Náplň
Vejce vyšlehejte se špetkou soli, klasickým a vanilkovým cukrem. Jakmile se ingredience propojí, vešlehejte do nich olej a poté mléko.
Do směsi přidejte vanilkový jogurt a následně mouku s kypřicím práškem do pečiva.
Tip: Aby v těstu nevznikly hrudky, suché ingredience prosejte.
Těsto rozprostřete na plech, pokrytý pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20–25 minut. Po upečení z korpusu sejměte pečicí papír a zarovnejte jeho okraje.
Korpus rozdělte na dvě stejné části. Jednu z nich potřete jahodovým džemem, na který položte druhou část korpusu. Tu potřete meruňkovým džemem a posypte kokosem.
Tip: Piškotový řez s džemem servírujte nakrájený na kousky. Každou porci můžete ozdobit trochou šlehačky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Dolci Veloci 89