Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nekynuté masopustní koblížky z tvarohu

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Nekynuté masopustní koblížky z tvarohu - postup přípravy

Pokud přemýšlíte, čím pohostíte svou rodinu v období fašanku, vyzkoušejte smažené masopustní koblížky z tvarohu podle paní Audrlické, které budete mít hotové během chviličky. Servírujte je s rozmixovaným kompotem nebo s omáčkou z vanilkového pudinku.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Měkký tvaroh přendejte do mísy, přidejte do něj vejce, cukr, špetku soli, rum a polohrubou mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva.

2. KROK

Všechny ingredience spolu pečlivě promíchejte, avšak pokud je těsto příliš tuhé, vlijte do něj trochu mléka. Poté ho nechte chvíli odležet.

3. KROK

Do hrnce nalijte olej a nechte ho dostatečně rozpálit. Poté pomocí lžíce vykrajujte koblížky, které v něm osmažte dozlatova.

4. KROK

Koblížky nechte lehce vychladnout, poté je rozkrojte nebo roztrhněte a podávejte je s rozmixovaným kompotem nebo s omáčkou z vanilkového pudinku.

5. KROK

Tip: Po osmažení můžete koblížky obalit ve skořicovém cukru.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů