Nekynuté masopustní koblížky z tvarohu - postup přípravy
Pokud přemýšlíte, čím pohostíte svou rodinu v období fašanku, vyzkoušejte smažené masopustní koblížky z tvarohu podle paní Audrlické, které budete mít hotové během chviličky. Servírujte je s rozmixovaným kompotem nebo s omáčkou z vanilkového pudinku.
Ingredience
Měkký tvaroh přendejte do mísy, přidejte do něj vejce, cukr, špetku soli, rum a polohrubou mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva.
Všechny ingredience spolu pečlivě promíchejte, avšak pokud je těsto příliš tuhé, vlijte do něj trochu mléka. Poté ho nechte chvíli odležet.
Do hrnce nalijte olej a nechte ho dostatečně rozpálit. Poté pomocí lžíce vykrajujte koblížky, které v něm osmažte dozlatova.
Koblížky nechte lehce vychladnout, poté je rozkrojte nebo roztrhněte a podávejte je s rozmixovaným kompotem nebo s omáčkou z vanilkového pudinku.
Tip: Po osmažení můžete koblížky obalit ve skořicovém cukru.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.