Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Německá pomazánka z pár surovin, která překvapí svou chutí

4,2
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Německá pomazánka z pár surovin, která překvapí svou chutí - postup přípravy

Domácí pomazánky na pečivo jsou chutným a levným způsobem, jak si vychutnat výživnou svačinu a zároveň podpořit své zdraví, protože jsou mnohem zdravější než ty kupované. Tato pomazánka je původem z Německa a její jemnou, lahodnou chuť si užije celá vaše rodina.

Ingredience pro:
4 porce

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka:
1. KROK

Bagetu nakrájejte na poměrně tenké plátky, silné asi 1 cm. Na pánvi rozpusťte kostku másla a vložte do pánve všechny kousky nakrájeného pečiva. Opečte je z obou stran, odkud nezískají krásně hnědou kůrku. Poté je vyndejte a položte je na talíř nebo ubrousek, aby vstřebal přebytečný tuk z másla.

2. KROK

Poté očistěte a nakrájejte cibuli na kostičky. Orestujte ji na rozpálené pánvi na másle. Opékejte, dokud nebude cibule dokonale sklovitá. Zároveň musí trochu změknout, abyste ji nekonzumovali úplně syrovou. Jablko oloupejte a nekrájejte na kostičky. Přidejte je do pánve s cibulí a dalším máslem nakrájeným na kostičky. Restujte, dokud obě suroviny nezměknou.

3. KROK

Poté přesuňte smaženou cibuli a jablko do vysoké nádoby určené pro tyčový mixér.

4. KROK

Jádra vlašských ořechů nasekejte na kousky a smažte je na čisté rozpálené pánvi 1-2 minuty.

5. KROK

Přidejte je do vysoké nádoby k cibuli a jablku. Ingredience rozmixujte mixérem, dokud nezískáte hladkou pastu. Směs dochuťte solí, mletým černým pepřem a hořčicí podle chuti. Poté ještě asi minutu mixujte.

6. KROK

Výslednou směs přesuňte z vysoké nádoby do misky ideální velikosti. Osmažené plátky bagety namažte získanou pomazánkou a s radostí můžete podávat! Tato pomazánka bude vzhledem možná působit jako masová, ale rozhodně se v ní nenachází žádné živočišné produkty (kromě másla). Je proto ideální také pro vegetariány, kteří často hledají nové recepty na svačiny.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů