Neobvyklý recept na svěží a chutný salát - postup přípravy
Pro mnohé lidi má léto znatelný dopad na celkový apetit a chuť k jídlu bývá výrazně nižší. V takovém případě je dobré sáhnout po odlehčených pokrmech formou salátů nebo nesmažených jídel, aby se žaludku odlehčilo a vy zároveň nemuseli zůstávat jenom na vodě. Jedním z takových pokrmů je i tento svěží a chutný salát, který zasytí, ale zároveň je lehký a vy si jej můžete dovolit i v období diety, nebo tehdy, kdy potřebujete jenom něco jednoduchého na zahnání hladu.
Ingredience
Nejdříve ze všeho si připravte rýži. Tu omyjte a propláchněte podle potřeby a poté ji nasypte do hrnce nebo kastrolku, ve kterém ji budete vařit. Přidejte 2,5 hrnku vody a jednu polévkovou lžíci olivového oleje. Dosolte podle chuti a nechte na sporáku vařit na mírném ohni. Když rýže změkne a bude uvařená, jednoduše hrnec sejměte ze sporáku a nechte zchladnout bokem.
Mezitím si na drobné kostičky nakrájejte mrkve a brambor a společně dejte do jiného hrnce vařit. Přidejte mražený hrášek a opět vyčkejte, dokud se zelenina neuvaří tak, aby byla měkká. Když poté tato zeleninová směs vychladne, přidejte k ní nadrobno nakrájená rajčata, kukuřici bez šťávy a také tuňáka a nakrájené olivy.
Poté do připravené směsi přidejte uvařenou rýži a vše poctivě promíchejte. Nakonec si v samostatné misce připravte dresing. Na ten pouze smíchejte majonézu společně s olivovým olejem, mlékem a citronovou šťávou. Dochuťte solí a pepřem a pořádně promíchejte. Hotový dresing přidejte k již připravené rýžové směsi a opět promíchejte.
Hotový salát můžete ještě nechat vychládnout a poté rovnou podávat. Jedná se o skvělé letní jídlo, které tak akorát zasytí a zároveň je lehké na žaludek. Dobrou chuť!
Náš tip: Do salátu můžete dle chuti přidat také čerstvou jarní cibulku nebo chutné bylinky. Rovněž můžete cokoliv ze zmíněných surovin vynechat nebo změnit dávkování podle potřeby.