Nepečené kokosové kuličky - postup přípravy
Pokud chystáte nějakou důležitou událost v podobě oslavy či návštěvy známých, většinou se hodí upéct něco na zub. Horší je to ovšem v případě, pokud péct neumíte, anebo na to nemáte čas. Zachránit vás ovšem mohou rychlé nepečené dezerty, jako je tento s kokosem.
Ingredience
Do větší mísy nalijte veškeré kondenzované mléko a přisypávejte k němu strouhaný kokos tak dlouho, dokud nevytvoříte těsto požadované konzistence. Menší část těsta poté odeberte bokem a přidejte k ní i kakaový prášek, který zajistí tmavší barvu.
Bílé těsto rovnoměrně rozložte na nachystanou potravinářskou fólii. Dejte na něj tmavší náplň a spolu s potravinářskou fólií vše srolujte. Dejte na 2 až 3 hodiny do lednice, aby vše pořádně zatuhlo.
Po vytáhnutí nakrájejte na menší kolečka, rukama je klidně ještě dotvarujte a do menší misky nasypejte zbytek strouhaného kokosu. Všechna v něm postupně obalte a vyskládejte na talíř, na kterém budete pochoutku servírovat. Nyní máte hotovo, můžete okamžitě podávat třeba se šálkem kávy. Skladujte opět v lednici. Dobrou chuť!