Nepečené mandlové kuličky v čokoládě - postup přípravy
Pokud jste milovník ořechů, rozhodně vyzkoušejte nepečené mandlové kuličky v křupavé čokoládě. Jsou bez mouky, vajec a především bez přidaného bílého cukru.
Ingredience
Mandle rozprostřete na plech a vložte je do trouby na 10 minut při teplotě 200 °C. Občas je promíchejte, poté je vyjměte z trouby a nechte je zcela vychladnout.
Mezitím zbavte datle pecky. Vychladlé mandle přendejte do mixéru, přidejte kokos, datle a med. Vše společně důkladně rozmixujte najemno.
Ze směsi vytvarujte kuličky, přendejte je na talíř a nechte ztuhnout v lednici. Rozpusťte čokoládu a vmíchejte do ní nasekané lískové ořechy.
Kuličky namáčejte v rozpuštěné čokoládě a poté je přendejte na talíř vyložený pečicím papírem. Vložte je do lednice a nechte je ztuhnout.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Dolci Veloci 89