Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nepečené mléčné dortíčky s krémem

3,6
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 4 minuty

Nepečené mléčné dortíčky s krémem - postup přípravy

Mléčné dortíčky jsou snadný dezert, k jehož přípravě budete potřebovat jen pár ingrediencí a několik sklenic. Výhodou také je, že postup nevyžaduje použití trouby. Dezert výborně chutná a zajímavě vypadá.

Ingredience pro:
14 kusů
+ -

Těsto

Krém

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

V hrnci smíchejte mléko s cukrem, moukou, škrobem a kakaem. Jakmile se ingredience propojí, položte hrnec na plotnu a směs zahřívejte přibližně 2 minuty, do zhoustnutí. 

2. KROK

Následně do ní vmíchejte vanilkový cukr s máslem a zahřívejte další minutu. Poté směs vlijte do připravených sklenic a nechte volně chladnout. 

Poznámka: Sklenice, které budete směsí plnit, propláchněte čistou vodou.

3. KROK

Poté, co směs bude mít pokojovou teplotu, vložte sklenice do lednice minimálně na 5 hodin. Předtím, než budete dezert z lednice vyndávat, připravte si krém, kterým budete mléčné dortíčky zdobit. 

4. KROK

V míse vyšlehejte studené mléko se šlehačkou v prášku a do misky nasypte strouhaný kokos. Kakaovou směs ze sklenice vyklopte a nakrájejte ji na kolečka o výšce 1–1,5 cm. 

Poznámka: Tento postup opakujte u všech sklenic.

5. KROK

Připraveným krémem naplňte trezírovací sáček s ozdobnou hlavicí a ozdobte dortíčky tak, jak je ukázáno ve videu níže. 

Poznámka: Ozdobte vždy jedno kakaové kolečko a druhým kolečkem krém přiklopte. 

6. KROK

Každý kousek následně obalte po celém povrchu ve strouhaném kokosu, polijte ho rozpuštěnou čokoládou a posypte najemno nasekanými pistáciemi.

Tip: Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě, naplňte jí cukrářský sáček a můžete zdobit.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Hobbyolog

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů