Nepečené mléčné dortíčky s krémem - postup přípravy
Mléčné dortíčky jsou snadný dezert, k jehož přípravě budete potřebovat jen pár ingrediencí a několik sklenic. Výhodou také je, že postup nevyžaduje použití trouby. Dezert výborně chutná a zajímavě vypadá.
Těsto
Krém
Zdobení
V hrnci smíchejte mléko s cukrem, moukou, škrobem a kakaem. Jakmile se ingredience propojí, položte hrnec na plotnu a směs zahřívejte přibližně 2 minuty, do zhoustnutí.
Následně do ní vmíchejte vanilkový cukr s máslem a zahřívejte další minutu. Poté směs vlijte do připravených sklenic a nechte volně chladnout.
Poznámka: Sklenice, které budete směsí plnit, propláchněte čistou vodou.
Poté, co směs bude mít pokojovou teplotu, vložte sklenice do lednice minimálně na 5 hodin. Předtím, než budete dezert z lednice vyndávat, připravte si krém, kterým budete mléčné dortíčky zdobit.
V míse vyšlehejte studené mléko se šlehačkou v prášku a do misky nasypte strouhaný kokos. Kakaovou směs ze sklenice vyklopte a nakrájejte ji na kolečka o výšce 1–1,5 cm.
Poznámka: Tento postup opakujte u všech sklenic.
Připraveným krémem naplňte trezírovací sáček s ozdobnou hlavicí a ozdobte dortíčky tak, jak je ukázáno ve videu níže.
Poznámka: Ozdobte vždy jedno kakaové kolečko a druhým kolečkem krém přiklopte.
Každý kousek následně obalte po celém povrchu ve strouhaném kokosu, polijte ho rozpuštěnou čokoládou a posypte najemno nasekanými pistáciemi.
Tip: Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě, naplňte jí cukrářský sáček a můžete zdobit.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Hobbyolog