Nepečené řezy se smetanovým krémem a malinami - postup přípravy
Skvělý nepečený dezert jde udělat tak, že z čokoládových sušenek uděláte korpus, použijete krém a malinovou hmotu a na vše nalijete čokoládovou polevu. Všechny chutě se pak krásně doplňují.
Na korpus
Na maliny
Na krém
Na polevu
Kakaové sušenky dejte do mixéru a rozmixujte je nadrobno. Pak k nim přilijte rozpuštěné máslo a promíchejte. Na tác položte obdélníkový dortový ráfek, dejte do něj sušenkovou směs, důkladně ji upěchujte a dejte na hodinu ztuhnout do lednice.
Zmražené maliny dejte na pánev nebo do rendlíku, přidejte cukr a kukuřičný škrob a za stálého míchání vše svařte. Maliny se rozpadnou spíše na kaši.
Dejte do mísy ricottu a moučkový cukr a promíchejte. Přilijte smetanu ke šlehání a vyšlehejte tužší hladký krém. Polovinu krému dejte na korpus, pak na něj dejte malinovou hmotu a na ní zbytek krému.
Ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě rozpusťte čokoládu. Přilijte k ní teplou smetanu ke šlehání a promíchejte. Nalijte polevu na vrch dezertu a uhlaďte ji stěrkou. Dejte ho minimálně na hodinu ztuhnout do lednice, poté odstraňte dortový ráfek, nakrájejte dezert na porce a podávejte.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.