Nepečený cheesecake s jahodami - postup přípravy
Dorty z mascarpone a smetany jsou ty nejvděčnější vůbec. Všichni je milují a jsou jednoduché na přípravu, stejně jako tento jahodový podle receptu od Andy vaří pro zdraví.
Ingredience
Sušenky rozlámejte do mixéru a rozemelte je na jemný prášek. Rozpusťte máslo a přilijte ho do sušenkové drti. Vše znovu promixujte, vyklopte do kulaté dortové formy vyložené pečicím papírem a vzniklou hmotu upěchujte lžící na dno do rovnoměrné vrstvy. Korpus vložte na 2 hodiny do lednice vychladit a ztuhnout.
Mascarpone, tvaroh a zakysanou smetanu smíchejte v míse, přidejte podle chuti cukr a vše vyšlehejte ručním šlehačem do homogenního krému. Nakonec zašlehejte také ztužovač šlehačky. Červenou dortovou želatinu připravte podle návodu na obalu.
Smetanový krém vyklopte do formy na ztuhlý korpus. Rozetřete jej do rovnoměrné vrstvy, vyrovnejte na něj jahody a polijte červenou želatinou. Hotový dort vložte zpátky do lednice a nechte ho chladit alespoň další 3 hodiny.