Nepečený dort s mascarpone a čokoládou - postup přípravy
Nepečený dort s mascarpone je snadný a rychlý na přípravu, proto ho zvládnou i začátečníci. Dezert se skvěle hodí jako sladká tečka po jídle, zejména v letních dnech.
Základ
Krém
Čokoládová ganache
Kakaové sušenky rozmixujte na jemný prášek a smíchejte je s rozpuštěným máslem. Směsí pokryjte dno dortového ráfku a umačkejte ji do hladka. Poté vložte ráfek na pár minut do lednice.
Tip: K umačkávání základu na dort můžete použít například ploché dno sklenice.
Poznámka: Máslo rozpustíte za 3 minuty v mikrovlnné troubě. Během rozpouštění máslo aspoň jednou promíchejte.
Zatím připravte krém. Mascarpone šlehejte asi 1 minutu s čerstvým sýrem. Do směsi, za stálého šlehání, přidejte smetanu a poté vanilkový extrakt. Krémem pokryjte vychlazený základ na dort, který vložte na 1 hodinu do lednice.
Nakonec připravte ganache. Hořkou čokoládu rozpusťte v horké smetaně ke šlehání.
Poznámka: K rozpuštění můžete použít mikrovlnnou troubu, nebo využít metody vodní lázně. Proces rozpouštění potrvá přibližně 2–3 minuty.
Čokoládou polijte dezert v dortovém ráfku a vložte ho na další hodinu zpět do lednice. Jakmile nepečený dort s mascarpone ztuhne, vyjměte ho z formy a servírujte ho nakrájený na kousky.
Tip: Povrch dortu ozdobte nasekanými kusy mléčné čokolády.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ricette dolci